Gotet de brandada amb pipes caramel·litzades i oli de pebre vermell

Fregim els alls pelats i el bitxo en l’oli, a foc lent, i quan els alls agafin un
to torrat, mai negre, els retrem ràpidament.
Posem el bacallà en una cassola amb la pell cap avall, cobert amb aigua,
una fulla de llorer i uns quants grans de pebre. Fem coure cinc minuts des
del moment que comença a bullir. Traiem el bacallà de l’aigua, re􀆟rem la
pell i les espines que li quedin i ho posem en el vas de la batedora.
Escalfem la crema de llet. A mesura que anem batent el bacallà, anem
abocant l’oli perfumat i la crema de llet calenta.
El resultat ha de tenir textura de crema. Tastem i rec􀆟fiquem de sal, si cal.
Caramel·litzem les pipes. Les posem amb el sucre, en un cassó i les coem,
a foc molt lent, donant voltes fins que el sucre prengui. És important no
deixar de donar voltes, perquè sinó hi ha el perill que es cremin.
Fem l’oli de pebre vermell. Simplement barregem pebre vermell amb oli.
Posem la brandada en el gotet, a sobre una mica d’oli de pebre vermell i
acabem amb unes pipes caramel·litzades.

INGREDIENTS

· 400 g de retalls de bacallà dessalat
· 2 grans d’all
· 1 bitxo
· 50 ml d’oli
· 50 ml de crema de llet
· 50 g de pipes pelades
· 50 g de sucre
· Uns quants grans de pebre
· 1 fulla de llorer
· Pebre vermell
· Oli d’oliva