Ronda del Moianès

Magnífic itinerari circular per a excursionistes, amb ramificacions internes radials, que recorre la perifèria del Moianès. El recorregut és idoni per als caminadors, encara que es pot fer en bicicleta tot terreny, tot i que, en aquest cas, cal un nivell alt de pràctica. La seva longitud és de 115,5 km; per fer-lo sencer, calen quatre dies si es va a peu o dos, en bicicleta tot terreny.

Les característiques de la senyalització utilitzada ( el recorregut està senyalizat amb marques blanques i vermelles del GR i rètols indicadors amb pals de fusta tractada i banderoles) permeten que pugui ser seguit en qualsevol sentit, des de qualsevol punt de pas i en els trams que més convingui.

El recorregut a peu no ofereix cap dificultat excepte, durant les èpoques de pluja, el pas a gual de les rieres. Qualsevol punt de la Ronda pot ser l’origen d’una bona excursió, que tampoc cal que comprengui tota la ruta descrita, ni que es faci en un sol dia. Tothom pot trobar un itinerari més atraient o que s’adapti millor als seus gustos i a les seves facultats físiques; hi ha infinitat de rutes radials i altres sortides atractives pels voltants de cada localitat d’aquesta bella comarca natural.