Ruta poble i entorn

Sortim de la plaça dels estudis direcció a la carretera de Granera i agafem el trencant direcció al Castell de Sant Miquel. Són uns 10 -15 minuts a peu. Al castell hi podem visitar la part que comrèn els fossos, la torre de defensa (segle XII), les muralles exteriors (segles XIII i XIV), així com la capella o ermita de Sant Miquel del segle XII. Km. 0,950.

Continuant pel camí, trobem un trencant a mà dreta que ens portarà, a la font del Prat del Pou, on hi ha una zona de taules per poder-hi fer un àpat. Km. 1,400.

Si tornem enrera a l’encreuament, hem d’agafar el trencant de l’esquerre, i passant per Can Tombarella i Can Revitllat, un cop hem atravessat la riera, trobarem a l’esquerre del camí la Poua de Can Revitllat.
Continuant pel camí trobarem un camí a mà dreta, i a la següent bifurcació hem d’agafar el de l’esquerre, arribarem a la Masia Casuch, entrarem ja al casc urbà per arribar al punt de partida. Km. 4,100.


Un cop al casc urbà, podem aprofitar per visitar:

La Casa-Museu Prat de la Riba, declarada bé d’interés cultural en la categoria de monument pel fet d’haver-hi nascut i mort el polític català Enric Prat de la Riba (1870-1917), eminent jurista, president de la Diputació de Barcelona i creador de la Mancomunitat Catalana, de la qual fou primer president.

L’ Església Parroquial de Sant Fruitós, construïda entre els anys 1628 i 1679; composta per tres naus, amb pedra molt treballada; té la Capella del Santíssim d’estil barroc.Havia estat consagrada l’any 1111 i bastida damunt d’una altra de més antiga.

Al voltant de l’església trobem la major part dels comerços de la vila, on podem aprofitar per a comprar productes típics de la zona : mel, bolets, tòfones... productes ecològics i naturals i excel.lents embotits el.laborats en obradors casolans.

Al llarg del casc urbà trobem cases senyorials amb detalls arquitectònics a les façanes dignes de ser contemplats : El Palau del Marquès d’en Dou al carrer de Barcelona, El Tint al carrer del Quadró, El Casal Comes,... No ens hem d’oblidar de donar un volt pel carrer de Baix i pel carrer de Sant Llogari.

+INFO

Longitud: 4 Km. Durada: 50m. Dificultat: Baixa