Volta circular per Granera

Ruta eminentment panoràmica, que combina perfectament tres elements de gran interès. Primer té una vessant històrica, ja que veurem des d’un dolmen fins a una ermita romànica del segle X i un castell del segle XI. Si amb això no en tenim prou, podrem gaudir del bosc típicament mediterrani, i per arrodonir-ho tenim unes vistes espectaculars de gran part de Catalunya.

Punt de sortida: Santa Cecília (aparcament per a cotxe al costat)

Modalitat: Ruta per fer caminant. Algun tram es pot fer amb bicicleta. No és apta per a cotxes o tot terrenys.

Recorregut: Ermita de Santa Cecília, Granera, Bigues, Girabau, Vilarrúbia, Roc Castellar, el Castell, Granera, Santa Cecília.

Dificultat: Ruta especialment recomanada a persones acostumades al senderisme. Hi ha corriols amb algun tram dificultós pels desnivells que presenten i per l’estat de conservació.

Descripció: Sortim de l’ermita de Santa Cecília, just a l’entrada del poble de Granera, i agafem el camí direcció al poble.
A l’entrada del poble prenem el camí que marxa a l’esquerra en direcció a Monistrol de Calders i seguim les marques de la Ronda del Moianès (GR 177 – marques blanques i vermelles).
Arribarem a la Carena de la roca i aquí agafem la pista que marxa a la dreta pel bosc. Arribarem a Can Girbau, masia catalana, i seguim per la mateixa pista amb magnífiques vistes de la Mola. Al cap d’una hora, aproximadament, arribem al Forn d’obra del Girbau i una mica més avall la cabana del Girbau, una barraca de pastor molt ben conservada. Seguim sempre per la pista principal fins que ens incorporem a una pista més ampla que prenem a la dreta de nou amb els senyals del GR. A l’esquerra passarem per la finca de Vila-rúbia. Seguim per la mateixa pista (a l’esquerra aniriem a Ca la Manyosa). Després del trencall de Ca la Manyosa podriem anar per la dreta a Roc Castellar, però nosaltres seguim recte per la pista fins a trobar el trencall de l’Agulló. Seguim la pista fins a sortir del bosc i al fons ja veiem el poble de Granera.

+INFO

Longitud: 10,84 Km. Desnivell: 267 m. Durada: 2h. 45m. Dificultat: Baixa