El Bosc de Ribera

Accés al punt d’inici:

Per la carretera C-25 (Eix transversal) des de Vic o des de Manresa fins a trobar la sortida de Santa Maria d’Oló, i seguint per la carretera BV-4315 fins a Oló. Just a l’entrada del poble, es troba la Plaça Catalunya i punt d’inici de la ruta.

Descripció de l’itinerari:

Des de la plaça es segueix avall pel carrer principal passant per la plaça Sant Antoni Maria Claret i la nova església de Santa Maria. Es continua, pels carrers estrets i després pel caminet, de baixada fins a anar a creuar la riera d’Oló. Des d’aquest punt, direcció sud-oest aigües avall de la riera, es segueix pel camí lateral que va vora la riera d’Oló fins al molí d’Altimires. A partir d’aquí es revolta per la part de baix del molí i es travessa la riera per l’antiga palanca. Aquest és un petit i curt caminet que connecta amb el corriol de les Marrades des d’aquí es retorna al poble prenent el mateix camí que hem pres a l’inici del nostre itinerari.

Interès de la ruta:

La riera d’Oló i el bosc de la ribera, la font del Roc, l’aqüeducte del molí del Coix, el molí d’Altimires. També cal destacar la ubicació del nucli antic d’Oló i les vistes a dalt del poble.

Dades tècniques i senyals de seguiment:

Distància: 4 km

Desnivell: +65m

Mitjà: a peu

Temps: al voltant de 3 hores

Camí: 50% pista i 50% sender

Aptesa: per a tots els públics

Seguiment: marques pintades

Color de la ruta: Verda

Et pots decarregar el fulletó de la ruta clickant aquí