El Brai d’Oló

Accés al punt d’inici:

Per la carretera C-25 (Eix transversal) des de Vic o des de Manresa, fins a trobar la sortida de Santa Maria d’Oló, i seguint per la carretera BV– 4315 fins a Oló. Just a l’entrada del poble, es troba la Plaça Catalunya i punt d’inici de la ruta.

Descripció de l’itinerari:

Des de la plaça se segueix avall fins pel carrer principal, passant per la plaça de Sant Antoni Maria Claret i la nova església de Santa Maria. Es continua, pels carrers estrets i després pel caminet, de baixada fins a anar a creuar la riera d’Oló. Des d’aquest punt, direcció nord- est, pel camí lateral a la riera, s’arriba a la palanca per anar a trobar la carretera asfaltada, la Salada. De pujada, a uns 50 metres, es deixa la Salada i s’agafa el sender que porta al mirador del Brai. A la tornada, retrobem la Salada i se segueix la carretera, passant pel cingle de Cal Macari, fins a arribar al poble.

Interès de la ruta:

La riera d’Oló, les vistes a La Costa i a Dalt el poble, el mirador del Brai i al Serrat del Segimon. També cal destacar el cingle de Cal Macari amb la diversitat de colors dels estrats.

Dades tècniques i senyals de seguiment:

Distància: 2km

Desnivell: +100m

Mitjà: a peu

Temps: al voltant de 2 hores

Camí: 50% pista i 50% sender

Aptesa: per a tots els públic

Seguiment: Marques pintades

Color de la ruta: Taronja

Et pots decarregar el fulletó de la ruta clickant aquí