El poble i el seu entorn

Amb aquest recorregut farem un tomb pel núcli urbà de Santa Maria d’Oló, amb tres parades importants que ens ajudaran a entendre la singularitat orogràfica del paisatge d’Oló, l’activitat humana al territori i com s’ha anat desenvolupant el creixement urbanístic al poble.

Accés al punt d’inici:

Per la carretera C-25 (Eix transversal) des de Vic o des de Manresa fins a trobar la sortida de Santa Maria d’Oló, i seguint per la carretera BV-4315 fins a Oló. Just a l’entrada del poble, es troba la Plaça Catalunya i punt d’inici de la ruta.

Descripció de l’itinerari:

Des de la plaça, es baixa pel carrer principal passant per la plaça Sant Antoni Maria Claret i es puja fins a les escoles, primer mirador (Mirador del cingle de Cal Macari). Des d’aquí es continua per anar a buscar el camí de Cal Collfort, on just a l’inici es puja el petit sender que surt del camp de futbol. Creuarem el torrent de la font de Santa Eulàlia i es pujarà el serrat de Cal Tripeta, segon mirador. Des d’aquest punt es segueix pel raval de Santa Eulàlia, el pla de la Sella, cal Vilar, cal Bach i es puja a la part vella del poble fins a la plaça de Baix, tercer mirador.

L’itinerari, ja de tornada, continua baixant pel dret i singular carrer de la Costa i acaba a plaça Catalunya.


Interès de la ruta:

A través dels miradors descobrim l’entorn paisatgístic, ple de petites valls i serres. Entendre els orígens del poble d’Oló i com ha anat creixent el nucli urbà i finalment la vinculació dels olonencs i olonenques en el territori.

Dades tècniques i senyals de seguiment

Distància: 5 km

Desnivell: +180 m

Mitjà: A peu

Temps: al voltant de 2 hores

Camí: 90% urbà i 10% sender

Aptesa: per a tots els públics

Seguiment: Marques pintades

Color de la ruta: Vermell

Et pots decarregar el fulletó de la ruta clickant aquí