Collsuspina

Un casc antic de gran bellesa envoltat d’una roureda impressionant 

Collsuspina i el coll de la Pollosa de 918 m d’altitud, són pas normal entre el Moianès i Osona. El terme de Collsuspina és un terme essencialment muntanyós que sobrepassa els mil metres a Sant Cugat de Gavadons i la població es troba sobre els 900 metres d’altitud.

El nom li ve del mas de l’Espina, antics propietaris de bona part de la contrada. El poblet va formar-se al peu del collet de la Pollosa en un indret planer i suau. Collsuspina està format pel nucli antic i dos ravals, els barris del Picanyol i les casetes, així com una vintena de masos.

Dintre del terme de Collsuspina, abans d’arribar a Sant Cugat de Gavadons, una desviació a la dreta ens porta al naixement del riu Congost.

També hi trobem,  gràcies al seu clima fresc i plujós, una de les vegetacions autòctones de roures més boniques del país, el Bosc de Casanoves, i l’existència de prats sempre verds.

EscutCollsuspina

collsuspina.cat

341 habitants (2018)

15,01 km2

901 metres sobre el nivell del mar

PUNTS D'INTERÉS

Bosc de Casanovas (espai protegit)

Carrer Major i nucli antic

Sant Cugat de Gavadons

Església dels Socors

Som 10

CaldersCastellcirCastellterçolCollsuspina | Granera | L’Estany  | MoiàMonistrol de Calders | Sant Quirze Safaja | Santa Maria d’Oló