El Castell de la Popa

Trobarem el Castell de la Popa sortint des de Castellcir, agafant el camí que hi ha al costat esquerra del Local Social (Pl. Abat Escarré) i que baixa fins la riera de Castellcir. Després d'un bon grapat de corbes la pista ens deixa en un trencall. Per la dreta marxa la pista que es dirigeix a l'església de Sant Andreu de Castellcir, però nosaltres prenem la pista que marxa cap a l'esquerra, cap al NE, direcció a la Masia de Ca l'Antonja.

Travessem el pas canadenc, i enlloc d'entrar a la masia, deixant l'era de la casa i la casa a la dreta i un antic edifici de magatzem a l'esquerra, agafem la pista que passa uns metres per sobre de la casa. La pista, uns metres més endavant, es bifurca, i prenem la pista que marxa per la dreta travessant una porta de ferro pel bestiar. Passem pel costat d'un camp, a tocar de la torrassa dels moros, restes d'una antiga torre de defensa, completament enrunada.

El castell de la Popa és troba davant nostre construït dalt del turó. On s'acaba el camp que hem vorejat, hi ha vàries fites que assenyalen l'inici del sender fresat que puja al castell. Deixem doncs la pista, i ens enfilem pel sender. El sender comença pujant per un pedregar i de seguida s'endinsa al bosc on travessem un tancat per una porteta situada al mig del camí. Aviat arribem als peus del castell de Castellcir, anomenat també castel de la Popa, per la forma que recorda a la popa d'un vaixell.

Podem tornar enrere pel mateix camí.

+INFO

Longitud: 7 Km. Durada: 1h. anada Dificultat: Mitjana